Konijnenopvang BunnyKaj

Links «


Hoewel we je natuurlijk nog lang niet weg willen hebben van onze site, zijn er toch volop sites met informatie over o.a.konijnen.

We hebben ons voorgenomen zo neutraal mogelijk te zijn in de “konijnen-wereld”. Er bestaan hier en daar wat verschillen van inzicht, maar de kritische surfer moet daar naar ons idee zelf een weg in vinden en een mening over vormen. Hier volgen dan andere interessante sites:

Knaagdiercentrum Heiloo

In augustus 2002 is er een modern knaagdierencentrum in gebruik genomen in Heiloo. Er is een grote
behoefte aan een knaagdierencentrum. Het eerste jaar van ons bestaan zijn er ongeveer 500 dieren
opgenomen. In 2008 waren dat er al dik 1000. De dieren die in ons knaagdierencentrum worden
opgenomen zijn: konijnen, cavia’s, tamme ratjes, hamsters, degoes, chinchilla’s en muizen.

Konijnenopvang Binkies
Stichting Konijnenopvang Binkies gaat een serieuze bijdrage leveren aan het opvangen van thuisloze konijnen
of konijnen die om wat voor reden dan ook niet meer thuis kunnen blijven wonen. In ons asiel krijgen
de dieren de juiste verzorging en ruimte, ook gaan wij op zoek naar eigenaren waar onze konijnen de rest van
hun leven binkies mogen komen maken!

Huize Pluis konijnenopvang Ede
Huize Pluis is een kleinschalige konijnenopvang in Ede. Door het ontbreken van een opvangmogelijkheid van gevonden
konijnen in deze regio groeide bij mij het idee om zelf konijnen op te gaan vangen op kleine schaal in samenwerking
met Dierenasiel de Hof van Ede en de Dierenambulance Gelderse Vallei.

Konijnenopvang Jamies
Collega-opvang in Hilversum

Opvang Snoopy Hilversum
Collega-konijnenopvang van BunnyBin in Hilversum.

Asiel Goofy Oldenzaal
Collega-opvang van BunnyBin, waarmee overlegd en samengewerkt wordt. Samen staan we sterk. Heeft met BunnyBin, Dierenbescherming Utrecht en Dierenbescherming Zeist, nagenoeg dezelfde uitgangspunten. Te vinden in Oldenzaal, Twente.

www.konijnengedrag.be
Het bevat alle onderwerpen gaande van lichaamstaal, tam maken, koppelen, opvoeding, zindelijkheid, gedragsproblemen en -oplossingen enz. Ik krijg heel goede reacties zoals u op de website kunt zien.

www.knagers.net
Informatieve website waar men alles kunt terugvinden over voeding, verzorging, huisvesting, speelgoed, koppelen, ziektes, gedrag en nog zoveel meer..

www.konijnen.nl
Dé site VOL informatie over konijnen. Vooral: medische zaken zeer compleet. Een schat aan kennis, waaraan dierenartsen vaak niet tippen. OOK: adressen van dierenartsen die meer ervaring met konijnen hebben! Informatie – je kunt het je zo gek niet bedenken – over onverwachte nestjes etc. Duidelijk wel met een mening! En BunnyBin deelt deze mening.

www.konijnenbelangen.nl
Stichting die zich inzet voor de belangen van tamme konijnen. Zij geven een krantje uit: de Snuffel Courant. In geval van misstanden zijn zij bereid op te treden en mee te denken. De folders op hun site zijn ZEER de moeite waard !

www.konijnen.be
Site van liefhebster Gilberte, een gewetensvolle fokster, met de belangen van het dier hoog in haar vaandel. Vooral veel info over konijnenrassen etc. Tweetalig.

Britse Rabbit Welfare Association
Een ontdekking! Vooral voor wie redelijk tot goed Engels kan lezen en van konijnen houdt: neem een abonnement op hun kwartaalblad “Rabbiting On” …. eigenlijk een MUST voor konijnenliefhebbers. Een full-colour magazine boordevol weetjes en interessants over onze nijnen-vrienden. En … ik heb meteen oude nummers besteld: een schat aan informatie! Wat zijn die Engelsen veel verder dan wij! Van het geld van je donateurschap wordt o.a. wetenschappelijk onderzoek verricht naar o.a. konijnenziektes…. Deze belangen-organisatie pakt het groot aan…. NU WIJ NOG !!!!..

www.konijnenforum.nl
Forum van Esther opgestart met het idee zoveel mogelijk informatie aan mensen te geven met vragen over hun konijn dus help elkaar.

www.konijnenberg.mysites.nl
Opvang voor Konijnen in Zeeland , Sprang Capelle

www.hetkonijn.nl
Oorspronkelijk begonnen als De Konijnenstichting. Nu de Stichting De Hoge Hoed, met zowel een konijnenopvang als een zeer informatieve site. Kortom, zitten op dezelfde golflengte als BunnyBin.

www.dierenbescherming-utrecht.nl
Collega-opvang van BunnyBin, waarmee overlegd en samengewerkt wordt. Samen staan we sterk. Heeft met BunnyBin en Goofy nagenoeg dezelfde uitgangspunten. Opvangadressen in en om Utrecht, niet op 1 plaats bij elkaar. Wel een dierenbeschermingsafdeling die zijn werk wat betreft overige dieren, dan katten en honden, serieus neemt.

Natural Animal Consulting
Konijnen zijn gevoelig voor alternatieve geneeswijzen. Hilga Kruize heeft zelf konijnen van BunnyBin en is via de site te consulteren. Ze is dierenhomeopathe en gebruikt ook Reiki bij dieren.

www.knaagdierencentrum.nl
Het knaagdierencentrum te Heiloo maakt deel uit van de dierenbescherming,
afd. Alkmaar. Ook hier kan men prima terecht voor informatie en advies. De rammen worden gecastreerd, nijnen worden niet alleen herplaatst en ook het koppelen wordt begeleid. Helemaal top dus.

www.vrijkonijn.nl
Nóg een konijnenstichting (waarvan Konijnenbelangen en De Konijnenstichting zich hebben afgescheiden, helaas …..

dierenbescherming afd Zeist
Afdeling van de Dierenbescherming die wel iets doet voor konijnen en andere knagers… het goede voorbeeld dus!!

Kaninchenhilfe Duitsland & Oostenrijk
Site van een konijnengroep in Duitsland en Oostenrijk, die probeert het bewustzijn ten aanzien van konijnen te veranderen en de levensomstandigheden te verbeteren

Van ‘t Foort Dierverblijven
Site van ambachtelijk timmerbedrijfje in Kootwijkerbroek, waar men prachtige dierenverblijven van hoge kwaliteit zelf maakt. Er is dus ruimte voor eigen inbreng (b.v. verhogingen in het ren-gedeelte, meer deuren). Tevens sponsor van BunnyBin. Sympathieke mensen. De showtuin is een bezoekje waard.

Site over het Opvangen van Moederloze Dieren
Site waarop je kunt lezen hoe om te gaan met moederloze dieren, die dus grootgebracht moeten worden op iets anders dan moedermelk. De site is opgezet door Mieke Holtslag, die met konijnen en eekhoorns heel veel ervaring heeft opgedaan.

Website over Groepsvorming bij konijnen
Liefhebster die in haar tuin een verantwoorde groep konijnen heeft leven, maar met alle zorgvuldigheid die er zijn kan. Konijenheuvels en Konijnenbelten worden bijna altijd impulsief gemaakt…met veel leed voor dier en mens tot gevolg. M.n. de castratie (en sterilisatie) wordt nog wel eens vergeten…. het nesten fokken heeft BunnyBin bezwaren tegen, omdat er al zoveel thuisloze konijnen zijn en relatief weinig goede baasjes. Veel informatie op deze site.

Site waarop je info vindt en kunt chatten over konijnen etc…
Kijk eens hier als je wilt praten over konijnen, er is een forum etc.

Dierensupermarkt
Deze dierensupermarkt verkoopt in grootverpakking Hope Farms en kan het thuisbezorgen mits je over een bepaald bedrag heen gaat. Dat kan b.v. ook door houtvezel in grootverpakking te kopen, het scheelt veel geld. En …. noem dat je het adres via BunnyBin hebt en BB krijgt een bedragje als sponsoring.