Konijnenopvang BunnyKaj

kosten en aanschaf «


Alle dieren kosten geld. Het is jammer dat konijnen zo goedkoop zijn in Nederland. In Engeland zijn vooral volwassen konijnen in de winkel en ze kosten tientallen ponden … dat weerhoudt mensen ervan ze in een opwelling te kopen. Vaak is de huisvesting duurder dan het konijn en wordt DAAR juist op bezuinigd. Dan koopt men kleine kooien met b.v. doorzichtig plastic opbouw (benauwd en te laag).

Verder is het goed te weten dat nodig zijn (al deze dingen verkoopt BunnyKaj in het winkeltje ook): drinkfles (liefst 1 reserve, buiten bijvoorbeeld voor als het vriest), eetbakje, een toiletbak is handig, maar die driehoekige uit de winkel zijn aan de kleine kant. Wij gebruiken vierkante afwasbakken of kattenbakken. Speelgoed, maar dat hoeft niet duur te zijn. Wat eerste hulp spullen – zie Medisch www.konijnen.nl. Een jaarlijkse vaccinatie tegen Myxomatose en VHS en meteen een routine APK van gebit, nagels, vacht, oren etc. Verder voer, groenvoer, hooi, stro en bedding (b.v. houtvezel). Een tangetje om de nagels te knippen, een borstel en kam (niet te fijn). En … de bereidheid het dier door de dierenarts te laten behandelen en wel zodra je maar de geringste twijfel hebt …….

Natuurlijk is het nemen van een dier, dat in de opvang zit, heel erg bevredigend. Je geeft het zo een tweede kans en misschien wel zijn eerste kans op een goed leven. Je gaat dan als volgt te werk.Om bij BunnyKaj één of meerdere nijnen af te halen, is het verstandig ter kennismaking eerst even dit formulier: konijn gezocht in te vullen en te versturen. (per telefoon kost ons tijd, die we dan niet aan de dieren kunnen besteden) De mail wordt meerdere keren per dag beantwoord!!

Afstand doen van konijn of konijnen:

Mocht u om welke reden dan ook niet meer in staat zijn voor uw konijn(en) te zorgen dan kunt u afstand doen en vangt BunnyKaj uw konijn(en) op.

Wij vragen u hiervoor een Afstandsverklaring te tekenen. Wij gaan dan op zoek naar een nieuw blijvend thuis voor uw konijn.

BunnyKaj vraagt € 20 afstandsgeld en een vrijwillige bijdrage. Dit is hard nodig: denk alleen al aan de verzorging- en dierenartskosten.

Het is noodzakelijk het overgebleven voer van uw konijn(en) mee te geven zodat wij uw konijn(en) langzaam kan laten wennen aan het voer in de opvang. Ook het hok, speelgoed en andere spullen stellen wij op prijs.

Het kan natuurlijk zijn dat wij vol zitten. 
Wij plaatsen u dan op een reservelijst en zodra er een plek vrij komt neemt BunnyKaj contact met u op.

Wilt u afstand doen? Vult u dan de Afstandsverklaring zo volledig mogelijk in en stuur deze naar info@bunnykaj.nl

De grootste kostenposten bij BunnyKaj zijn medische kosten, dan voer en behuizing. Onze tijd en energie tellen niet mee, we zijn vrijwilligers. Steun ons door ruimhartig te doneren …. wat we doen kan je elke dag volgen op onze weblog en deze site.