Konijnenopvang BunnyKaj

Over Ons «


Charlie met Lucius

Ik zal me even voorstellen: Ik ben Charlie en ben een vervent dierenliefhebster. Ik ben vooral gek op konijnen en heb er dan ook 7 in en om mijn huis rondlopen. Ik ben in de konijnenopvangwereld terecht gekomen toen ik bij BunnyBin in Ermelo een maatje voor mijn konijn ging uitzoeken. Ik vond het daar helemaal geweldig en ondanks dat ik wel het een en ander over konijnen wist, ging er een wereld voor mij open. Ik ben dan ook, zoals vele vrijwilligers van BB, met het konijnenvirus besmet geraakt en heb een aantal jaren met veel plezier gewerkt als vrijwilligster bij BB.

Toen BB definitief haar deuren moest sluiten ben ik met een aantal medewerkers achter de schermen nog vaak bezig geweest om konijnen te vervoeren en mensen door te verwijzen naar andere opvangen om hun eenzame konijn van een partner te voorzien. Ook ben ik als vrijwilligster bij Jamies in Hilversum gaan helpen.

Ik heb met een kleine groep BB-vrijwilligers en Wilma Moolenbeek, vaak gedacht om een eigen opvang te beginnen. Het eerste idee was om mijn heerlijke, vrij gelegen huis in Andijk te verkopen en samen met Judy (mijn partner) richting de Veluwe te vertrekken. Uiteindelijk hebben Judy en ik besloten om niet te verhuizen, maar onze opvang in Andijk te gaan starten! Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan toch….We hebben tijd, ruimte, energie en natuurlijk de liefde voor konijnen en zoveel opvangen zijn er in onze omgeving niet.

De werkwijze van BunnyKaj zal (gelijk als die van BunnyBin) als volgt zijn:

  • wij herplaatsen geen konijnen alleen;
  • alle konijnen die gevonden zijn, blijven 14 dagen in de opvang om hun baasje de gelegenheid te geven hun vermiste konijn op te komen halen;
  • wij verwachten van de toekomstige baasjes dat zij de konijnen alle verzorging bieden die belangrijk zijn voor een goed konijnenleven. En dat betekent zeker dat je naar een goede (konijn-kundige) dierenarts gaat, mocht je vermoeden dat er iets mis is met je konijn;
  • we zullen veel info geven tijdens het koppelen en ook na die tijd zullen we adviezen via onze website geven;
  • ook zal er veel aandacht gegeven worden aan het op de juiste manier van voeren van konijnen;
  • de huisvesting komt zeker ter sprake. We willen graag dat de konijnen goed en ook ruim behuisd gaan worden. Wij vertellen je hoe je dit kunt realiseren en geven graag tips.
  • alle rammetjes die binnenkomen zullen worden gecastreerd. Dit om ongewenste nestjes te voorkomen. De opvangen zitten al zo vol!;
  • ieder nieuw baasje zal een overeenkomst ondertekenen, waarin ze beloven goed (naar onze maatstaven) voor het konijn te zullen zorgen.

Uiteraard zijn de konijnen uit de opvang niet bedoeld om mee te fokken. Dit is ook een van de voorwaarden (niet doen dus) om een konijn via BunnyKaj te kunnen adopteren.

Voor mij is het erg belangrijk om mijn gevoel, zowel naar de dieren, als naar de mensen toe te laten meespelen in een koppeling/kennismaking. Ik ben er van overtuigd dat je gevoel je nooit in de steekt laat.

BunnyKaj is op 29 mei 2009 officieel geopend door Marianne Thieme van de partij van de Dieren.

Konijnenopvang BunnyKaj
Molenweg 31b
1619 EV Andijk

telefoon: 06-53513962.
web: www.bunnykaj.nl